Post Print

24. jun - 19. jul 2024.
Po koncepciji mladog istoričara umetnosti Mirka Kokira izložba POST PRINT predstavlja radove osam autorki i jednog autora najmlađe generacije sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, koji u svojim umetničkim praksama preispituju idejne postavke umetnosti grafike.

Dnevnik promena

72. Majska izložba grafike
Od 27. maja do 22. juna 2024.
Grafički kolektiv ove godine obeležava 75 godina delovanja na savremenoj umetničkoj sceni. Profesionalni identitet ove jedinstvene institucije u nacionalnoj kulturi obavezuje na uvid u vitalnost kriterujuma i krucijalne ideje stvarane tokom decenija.

Uroš Tošković – Mistifikacija sa razlogom

29. april - 23. maj 2024.
Izložba je deo ciklusa „Tradicija za budućnost“ koja fokusira značajne stvaralačke ličnosti koje su kreativnim opusom obeležili istoriju Grafičkog kolektiva tokom proteklih 75 godina, ali i nacionalnu kulturu.

Ljubomir Kokotović – Vrlo važan skup

08. april - 26. april 2024.
Ljubomir (Ljubiša) Kokotović, rođen 1936. u Banatskom Karađorđevu, je istaknuti slikar i književnik. Nakon studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, specijalizovao se za grafiku u Briselu pod mentorstvom Gustava Marsula.

Slobodan Mašić – Etika i estetika komunikacije

19. februar - 15. mart 2024.
Izložba Slobodana Mašića svojim naslovom "Etika i estetika komunikacije" ukazuje na suštinu stvaralačkog diskursa ovog umetnika.

Prvih 75 – Mala grafika

18. decembar 2023. - 20. januar 2024.
Konkurs, izložba i nagrada Mali pečat predstavljaju još jedan način da se savremena grafička produkcija kreativno podstiče i profesionalno afirmiše. I ove godine, velika je koncentracija rukopisa različitih poetskih uporišta; uz bardove naše savremene scene koji održavaju tenziju ove izložbe, nove autorske pojave svakako obnavljaju njenu vitalnost.

Fearless Creativity Since 2012 – Dragica i Nemanja Nikodinović

04. decembar - 15. decembar 2023.
Retrospektiva koja obeležava jedanaest godina postojanja Graphic Beast Studija na samo da slavi vreme i postignuća već predstavlja jedinstvenu razvoja koja se gradila u skladu sa vizijom i stručnošću njenih osnivača.

Daniela Fulgosi – retrospektiva grafika

30. oktobar - 18. novembar 2023.
Grafičko stvaralaštvo Daniele Fulgosi sagledano u vremenskoj vizuri od debitantskih nastupa početkom devedesetih godina do današnje retrospektivne izložbe u novom domu Grafičkog kolektiva pruža uvid u koherentan likovni opus zasnovan na uverenju u moć artikulisanja autorske ideje sadejstvom tela kao primarnog elementa vizuelnog jezika i izražajnih plastičkih vrednosti odabranog medija.

Ritam dizajna i umetnosti – nastravnici i saradnici

09. oktobar 2023.
Ritam dizajna i umetnosti - nastravnici i saradnici

Saša Petričić – Beli svet u koloru

12. septembar 2023.
Saša Petričić - Innocent Bystanders

Božidar Džmerković – Vlasnik sopstvene utopije

28. avgust 2023.
Otvorena je izložba Vlasnik sopstvene utopije Božidara Džmerkovića. Pogledajte fotografije sa otvaranja.

71. Majska izložba grafike

22. maj - 14. jun 2023.
Na pitanje šta je umetnička grafika danas Majska izložba grafike je svakako jedinstven punkt koji pruža uvid u recentnu produkciju ovog medija afirmišući različite kreativne osetljivosti i mene bliske savremenom vizuelnom stvaralaštvu.