Post Print – stručno vođenje

06. jul 2024.
Stručno vođenje kroz izložbu "Post Print" sa Mirkom Kokirom, autorom izložbe. Izložba Post Print predstavlja radove osam autorki i jednog autora najmlađe generacije sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Post Print

24. jun - 19. jul 2024.
Po koncepciji mladog istoričara umetnosti Mirka Kokira izložba POST PRINT predstavlja radove osam autorki i jednog autora najmlađe generacije sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, koji u svojim umetničkim praksama preispituju idejne postavke umetnosti grafike.

Dnevnik promena

72. Majska izložba grafike
Od 27. maja do 22. juna 2024.
Grafički kolektiv ove godine obeležava 75 godina delovanja na savremenoj umetničkoj sceni. Profesionalni identitet ove jedinstvene institucije u nacionalnoj kulturi obavezuje na uvid u vitalnost kriterujuma i krucijalne ideje stvarane tokom decenija.

Ričard Erskin

23. maj 2024.
Ričard G. Erskin, doktor je psiholoških nauka, klinički psiholog i osnivač relaciono-orijentisane, razvojno-zasnovane integrativne psihoterapije. Sertifikovani je transakcioni analitičar, licencirani psihoanalitičar, međunarodno priznat geštalt psihoterapeut i sertifikovani grupni psihoterapeut.

Vođenje kroz izložbu Uroša Toškovića

22. maj 2024.
Stručno vođenje kroz izložbu Uroša Toškovića

Promocija monografije Uroša Toškovića

11. maj 2024.
Monografija je posvećena jednom od najvećih crtača XX veka – Urošu Toškoviću prethodniku fantastičnog slikarstva i jednog od članova grupe Mediala.

Uroš Tošković – Mistifikacija sa razlogom

29. april - 23. maj 2024.
Izložba je deo ciklusa „Tradicija za budućnost“ koja fokusira značajne stvaralačke ličnosti koje su kreativnim opusom obeležili istoriju Grafičkog kolektiva tokom proteklih 75 godina, ali i nacionalnu kulturu.

Ljubomir Kokotović – Vrlo važan skup

08. april - 26. april 2024.
Ljubomir (Ljubiša) Kokotović, rođen 1936. u Banatskom Karađorđevu, je istaknuti slikar i književnik. Nakon studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, specijalizovao se za grafiku u Briselu pod mentorstvom Gustava Marsula.

Umetničko veče posvećeno Slobodanu Mašiću povodom izložbe „Etika i estetika komunikacije“

Sreda, 6. mart u 19 časova.
Umetničko veče posvećeno Slobodanu Mašiću, a povodom izložbe "Etika i estetika komunikacije". Učesnici: Borut Vild, Ješa Denegri, Zorica Kuburović, Slobodan Jovanović, Vlada Mekovic i Igor Feršiši.

Slobodan Mašić – Etika i estetika komunikacije

19. februar - 15. mart 2024.
Izložba Slobodana Mašića svojim naslovom "Etika i estetika komunikacije" ukazuje na suštinu stvaralačkog diskursa ovog umetnika.

Radionica: Otisni svoju Novogodišnju čestitku

29. decembar 2023.
Na radionici će se pravlti Novogodišnje čestitke tehnikom monotipije i slobodnog otiskivanja, sa profesorkom sa Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, Jelenom Jocić.

Radionica: Grafika rečima – kako napraviti grafiku pomoću veštačke inteligencije

20. decembar 2023.
Radionicu na temu Grafika rečima - upotreba veštačke inteligencije u mediju grafike vodila je prof. Maja Simić; gost radionice je bio slikar Daniel Glid.